Johan Mørland, direktør i Bergene Holm, har stor tro på prosjektet i Åmli.

Håper på biodrivstoffproduksjon i Åmli

Rester fra produksjonen ved Bergene Holm i Åmli kan snart bli til avansert biodrivstoff. Det kan gi 70 nye arbeidsplasser til bygda.

Publisert

Med dagens produksjon utnytter Bergene Holm i Åmli cirka 50 prosent av hver tømmerstokk som går inn i anlegget. Alt som kappes bort ender opp som flis eller spon, og kjøres vekk. Nå håper selskapet at fabrikken kan utnytte alt lokalt, og planlegger å bygge en stor fabrikk like ved det eksisterende anlegget. Det kan gi 70 nye arbeidsplasser, skriver NRK.

– Dette kan bli råstoff til biozin, som kan benytte alt av biprodukter for sagbruksproduksjon og biproduktet for skogbruket, sier Johan Mørland, direktør i Bergene Holm til NRK.

Næringsrådgiveren i Åmli kommune, Tarjei Retterholt, sier at prosjektet vil ha regional betydning, og mener dette er noe av det største som har skjedd for Åmli siden sagbruket ble åpnet i 1971.

Se og les reportasjen NRK har laget fra Åmli

Fedrelandsvennens reportasje kan du lese her (krever abonnement)

Åmliavisa har skrevet flere saker om Biozin her

    Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

    Vil du bli bedre kjent med bladet?
    - Last ned bladet elektronisk
    - Eller bestill abonnement

    Her får du et innblikk i hva vi skriver om

    Powered by Labrador CMS