Ifølge SynSel Scandinavia ligger det godt til rette for etablering av 3 – 4 fabrikker for biodrivstoff i Norge (Illustrasjonsfoto: yayimages.com)

Bergene Holm vil produsere biodrivstoff

Har overtatt 55 % av aksjene i biodrivstoff-selskap for å medvirke til raskest mulig etablering av produksjon av biodrivstoff i Skandinavia.

Publisert

Bergene Holm AS har overtatt 55 % av aksjene i Synsel Energi AS. Selskapet er gitt nytt navn, SynSel Scandinavia AS. Bergene Holm AS ervervet aksjene for å medvirke til raskest mulig etablering av produksjon av biodrivstoff i Skandinavia, skriver de i en markedsmelding.

Øvrige eiere er SynSel Energy Inc. Chicago (25%) og Magnus Torp, Larvik (20 %). Selskapets kontor er lagt til Kvelde i Larvik. Som daglig leder for selskapet er ansatt sivilingeniør Lars F. Askheim (51). Selskapet har to ansatte.

SynSel Scandinavia AS formål er å markedsføre og implementere IH2- teknologi i Skandinavia. Med slik teknologi kan det lages kerosin (flydrivstoff), diesel og bensin av organisk råstoff fra skogbruk og treindustri, ferdig for bruk og uten behov for blanding med fossilt drivstoff. Det bygges i løpet av 2016 et industrielt testanlegg for IH2-teknologi i Bangalore i India, hvor eierne av patentet vil vise at teknologien fungerer i større skala.

Etter selskapets mening ligger det godt til rette for etablering av 3 – 4 fabrikker for biodrivstoff i Norge, hver fabrikk med et årlig råstoffbehov på rundt 700.000 fastkubikkmeter med bar- og løvtrevirke (stammevirke, flis, bark, avkapp). Med et stort norsk virkesoverskudd i skogbruk og treindustri, redusert behov for råstoff i treforedlingsindustrien og redusert kroneverdi er det et godt grunnlag for produksjon i Norge. Virksomhetene må lokaliseres slik at norsk vei- og jernbanestandard ikke blir et for stort handicap.

(Les meldingen fra Bergene Holm her)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS