Heidi Finstad

Biodrivstoff styrker treindustrien

Administrerende direktør i Treindustrien Heidi Finstad mener skogen er løsningen om vi skal oppnå betydelige klimagassbesparelser. Hun framhever Biozin AS, som leverer høyverdig drivvstoff fra restprodukter.

Publisert

Biozin AS eies av Treindustriens medlemsbedrift, Bergene Holm AS. Tanken bak virksomheten er å satse i stor skala på produksjon av avansert biodrivstoff basert på massevirke og restprodukter fra skogbruk og treindustri. Ved å utnytte overskudd av sagflis, bark, sagspon og avkapp er det mulig å lage avansert biodrivstoff uten at dette går ut over matproduksjon. Teknologien er utviklet og kan gi drivstoff av god kvalitet som samtidig reduserer klimagassutslippene.

– Industrien tar ansvar. Nå må rammebetingelser sikres. Derfor er det svært positivt at regjeringen foreslår å øke omsetningskravet for biodrivstoff til veitransport. Det gir industrien større konkurransekraft. Treindustrien sendte nylig en høringsuttalelse til Klima- og miljødepartementet der vi støtter kravet om økt innblanding av biodrivstoff fra 5,5 til 7 prosent. Da er det viktig at økningen kommer fra avansert biodrivstoff som for eksempel biozin, sier Heidi Finstad.

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS