Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Ny vending for biodrivstoff

Danske forskere skal ha gjort en revolusjonerende oppfinnelse som kan redusere Co₂-utslipp i verden. Ved hjelp av sollys kan de gjøre planteavfall om til biodrivstoff i rekordfart. Norsk professor sier funnet kan være et stort gjennombrudd.

Publisert

– I dag er det greit å produsere biodrivstoff fra mat. Men det er ikke lurt, sier professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU), Vincent Eijsink til NRK.

For nøkkelen er andregenerasjon drivstoff, – altså biodrivstoff som ikke er produsert av mat, men av for eksempel tre og strå.

Eijsink mener at om danskenes funn så effektivt som de sier vil det kunne gi langt billigere og mindre forurensende andregenerasjon biodrivstoff.

– Det er et veldig stort funn, og kan være et stort gjennombrudd, sier han. – I tillegg kan det på sikt også få betydning for å bruke biomasse i stedet for olje og få nye verdiskapningsprosesser i gang for skogbruket i Norge. Så at det er ett stort gjennombrudd er det ikke tvil om, ifølge Eijsink.

Les mer på nrk.no

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS