Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Vil ha mer biodrivstoff fra avfall og skogsråstoff

Norges Skogeierforbund, Statskog og Norskog støtter også forslaget om at en andel av det biodrivstoffet som skal omsettes, kommer fra avfall eller skogsråstoff.

Publisert

Det er svært positivt at miljømyndighetene erkjenner at klimagevinstene ved å produsere biodrivstoff fra skogsråstoff er vesentlig høyere og at negative miljøeffekter er mindre enn for konvensjonelt biodrivstoff, sier Erik Lahnstein, administrerende direktør i Norges Skogeierforbund.

Sammen med Statskog og Norskog har Skogeierforbundet utarbeidet et felles høringsinnspill til Klima- og miljødepartementet. Organisasjonene støtter forslaget om at en andel av det biodrivstoffet som skal omsettes, kommer fra avfall eller skogsråstoff.

Organisasjonene påpeker i høringsbrevet at biodrivstoff basert på blant annet trevirke, gir vesentlig større globale klimagassreduksjoner enn økt bruk av tradisjonelt biodrivstoff, som i stor grad produseres fra matolje.

Les mer på Skogeierforbundets nettsider

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS