Erik Lahnstein, administrerende direktør i Norges Skogeierforbund, jublet da forliket ble kjent lørdag kveld.

Blandet mottakelse av statsbudsjettet

Skogeierforbundet jubler over statsbudsjettet og øyner nye industrisatsinger, mens kritikere savner klarere tiltak fra regjeringen for å få fornybar energiforsyning ut av startgropa.

Publisert

Blant kritikerne administrerende direktør i Hedmark Kunnskapspark, Frank Larsen:

Nå har jeg ikke fått lest med opp på hele budsjettet, men vi er jo glade for at det er fokus på en satsing på bioøkonomi. Samtidig klarer vi ikke å se hva tiltakene skal være. Skal vi nå målene som er satt må vi vite hvordan vi skal sette i gang industrien. Den tanken mangler, sier Larsen til NRK Hedmark og Oppland.

Jubler for storsatsing på biodrivstoff

Erik Lahnstein, administrerende direktør i Norges Skogeierforbund, er mer positiv til forslaget:

Vi deler bekymringen til Hedmark kunnskapspark. Hverken skogmelding eller regjeringens bioøkonimistrategi inneholder konkrete tiltak for å utnytte det store potensialet som finnes for økt verdiskaping og reduserte klimatiltak knyttet til skogen. Men selv om vi venter utålmodige på kraftfulle og helt nødvendige tiltak for å øke bruken av tre i bygg og på andre områder, må vi tillate oss å juble når samarbeidspartiene vedtar en storsatsing på biodrivstoff og peker på skogen, sier Lahnstein på nettsidene til Norges Skogeierforbund.

Enorm industrimulighet for Innlandet

Kjetil Kjenseth fra Oppland Venstre er fornøyd med hvordan statsbudsjettet til slutt ble seende ut, og i et intervju med NRK Hedmark og Oppland oppfordrer han nå Innlandet til å satse ytterligere på grønn industri:

Nå kommer antagelig de første briodrivstoffabrikkene i Eidskog og Hønefoss og skogene vil da komme fra Hedmark, Valdres og Land. Det er kjempebra, men det er plass til å bygge enda flere fabrikker. Her handler om å bruke mulighetene som Innlandet nå får, sa Kjenseth til NRK.

Hør innslaget på NRK Hedmark og Oppland her

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS