Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Treindustrien støtter krav om økt bruk av biodrivstoff

Et langsiktig omsetningskrav for biodrivstoff til veitransport gir store muligheter og innovasjonskraft i norsk skognæring, mener branseforeningen Treindustrien.

Publisert

Treindustrien sendte i dag inn høringsuttalelse til Klima- og miljødepartementet, der foreningen støtter krav om økt bruk av biodrivstoff fra avfall eller skogsråstoff.

Administrerende direktør i Treindustrien, Heidi Finstad.

– En forutsetning for at Norge skal kunne bidra til klimagassbesparelser er å ta skogen i bruk, sier administrerende direktør i Treindustrien, Heidi Finstad.

Ved å utnytte overskudd av både massevirke, skogsavfall og sidestrømmer fra treindustrien som sagflis, bark, sagspon og avkapp kan man lage avansert biodrivstoff uten at dette går ut over matproduksjonen, påpeker hun.

– Det har lenge blitt snakket om bioøkonomien. Krav til økt omsetning av biodrivstoff, og spesielt avansert biodrivstoff, er et konkret virkemiddel som gir industrien rammebetingelser til å kunne satse offensivt, sier administrerende direktør i Treindustrien Heidi Finstad.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS