Boligen kan fraktes og installeres på kundens yndlingssted.
Boligen kan fraktes og installeres på kundens yndlingssted.

Bygger trehus på hjul

Norske Mikrohus AS bygger hus på hjul i tre på Økern i Oslo. Dette slår såpass an at de ser for seg å bygge ett hus i uka.

Publisert

Mikrohusene bygges i tre på en treakslet henger, og er 2,5 meter brede. Lengden er 6,5 meter eller 7,5 meter, og total høyde kan være 4,2 meter opp mot hemsen.

Bærevegger og kledning er i tre. Kledningen er vanligvis i 16 mm tykkelse av jernvitriolbehandlet gran, eller i mer eksklusive seder, som skal stå ubehandlet. Boligen er helårsisolert og har elektrisk oppvarming i gulvet. Ønsker du en vedovn, så er det mulig.

Konseptet er tilpasset en totalvekt på inntil 3,5 tonn og da med BK-sertifikat for hengeren.

Konseptet har vært under kontinuerlig utvikling siden oppstarten med stadig nye løsninger og tilpassinger. Gjennom partnerskapet i Pådriv (www.pådriv.no) har Norske Mikrohus fått dialog med Treteknisk og NTNU. Treteknisk skal nå foreta en gjennomgang av produksjonen og komme med forslag til effektivisering og optimalisering.

– Denne typer koblinger er veldig verdifulle for oss som en liten bedrift i utvikling og ekspansjon, sier daglig leder David Reiss-Andersen.

(Pressemelding)