Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Få vet om limtreets egenskaper ved brann

Limtre er langt mindre brannfarlig enn mange andre byggematerialer, men altfor få i byggebransjen er klar over det, viser en ny svensk undersøkelse.

Publisert

En undersøkelse utført blant 1000 personer ansatt i svensk byggebransje viser at bare 23 prosent kjenner til limtreets gode egenskaper når det gjelder brann.

Undersøkelsen er utført av Prospector på vegne av Svenskt Trä.

– Vi er overrasket over det lave tallet, siden både et flertall av store branntester og praktisk erfaring viser at store bygg med limtre som bærende konstruksjon oppfyller krav til brannsikkerhet og vel så det, sier Johan Fröbel i Svenskt Trä.

Fordelene med limtre ved brann er at brannutviklingen skjer langsomt og forutsigbart, røykutviklingen er moderat, og materialet beholder bæreevne og stabilitet lengre enn mange andre materialer når det utsettes for brann.

– For å få enda flere til å bruke limtre i store konstruksjoner må vi fortsette å spre kunnskap om materialets fordeler og egenskaper, for eksempel ved brann, sier Johan Fröbel.

Les mer om saken på nettsidene til Svenskt Trä

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS