Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Bra halvårsresultat i Glommen

Glommen Skog SA har lagt fram et positivt resultat for første halvår.

Publisert

Halvårsresultatet for Glommen Skog SA viser et driftsresultat på TNOK 4077 og et resultat etter finansposter på TNOK 5556, melder Glommen på sine nettsider.

– Vi har stø kurs og ligger godt an i forhold til budsjettet. Vi har levert et halvårsresultat med bra aktivitet på tømmer, skogkultur og gjødsling, og som sammen med sterkt kostnadsfokus gjør oss godt rustet til å utvikle Glommen videre i tråd med vårt formål om høyest mulig arealavkastning, sier konstituert daglig leder Yngve Holth.

Liker ikke utviklingen i tømmerprisene

Glommen er derimot ikke tilfreds med utviklingen av tømmerprisene. Sagtømmerprisene har falt de siste par årene, og også massevirkeprisene har svekket seg noe i samme periode.

– Glommens rolle er å arbeide for best mulig avkastning på skogeiernes eiendommer og derved også best mulig prisbetingelser på eiernes tømmer. Dette arbeider vi kontinuerlig for å oppnå. Glommen har som mål å være «best i klassen» når det gjelder å betale for tømmeret, sier Holth.

Best pris til skogeierne

Glommen fremhever imidlertid at selskapet har betalt leverandørene sine 5 kroner mer per kubikkmeter enn gjennomsnittet av konkurrentene.

– Selv om vi ikke på noen måte er fornøyd med prisnivået generelt, er vi fornøyd med å kunne dokumentere denne merprisen vi har gitt våre skogeiere, sier markedssjef Håkon Bakken.

Les mer på nettsidene til Glommen Skog

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS