Bruno Segers, styreleder i Investment & Trade Flandern, Christian Jebsen, administrerende direktør I Kebony, Philippe Muyters, flamsk minister for arbeid, økonomi, innovasjon og idrett, Omar Roels, Ingeniørleder i Kebony, Bruno Van den Branden, daglig leder i Kebony Belgia, Claire Tillekaerts, administrerende direktør Investment & Trade Flandern. (Foto: Kebony)

Kebony blir første vinner av prisen "Newcomer of the Year"

Kebony har mottatt enda en utmerkelse etter tildelingen av Foreign Investment Trophy for "Newcomer of the Year". Prisen deles ut av Flanders Investment & Trade, og Kebony fikk utmerkelsen fordi de er et utenlandsk selskap med et viktig investeringsprosjekt i Flandern i Belgia.

Publisert

Kebony ble nominert av myndighetene i Flandern på grunn av sin svært positive innflytelse på sysselsettingen i området, skriver selskapet i en pressemelding.

Prisen blir mottat bare to uker etter at første spadetak ble tatt ved Kebonys nye fabrikk i Flandern; en investering på 20 millioner euro som vil gi 25 lokale arbeidsplasser.

Den patenterte Kebony-teknologien er utviklet ved selskapets opprinnelige fabrikk i Norge, og er et resultat av mange års forskning og utvikling, der egenskapene til bærekraftig myktre forsterkes ved hjelp av en biobasert væske. Prosessen fører til en permanent endring av celleveggene i treet, slik at Kebony får samme egenskaper som førsteklasses hardtre og dermed langt bedre holdbarhet og strukturell stabilitet.

– Betydelig tilskudd for økonomien i Flandern

John Verzeele, direktør for indre investeringer i Flanders Investment & Trade, forklarer:

– Kebonys nye anlegg i Flandern innebærer et betydelig tilskudd for økonomien vår. Vi er svært glade for å kunne ønske et så velrenommert selskap velkommen til denne regionen og ønsker Kebony all mulig lykke til videre fremover.

– Enormt vekstpotensial

Wim Dubois, senior investeringssjef i det uavhengige myndighetsorganet PMV har følgende kommentar:

– Det har vært et privilegium å samarbeide med Kebony om etableringen av deres første fabrikk utenfor Norge her i Flandern. Vi har stor tiltro til Kebony-treets overlegne egenskaper og enorme vekstpotensial. Vi er også svært glade for at PMV og Flandern-regionen kommer til å spille en viktig rolle i denne suksessen, som vil være til fordel både for økonomien og for miljøet.

Vil fortsette veksten i Flandern

Kebonys CEO Christian Jebsen sier følgende:

– Det er en ære å være her og ta imot denne prisen, og vi er takknemlige for den varme mottakelsen vi har fått i Flandern. Som selskap er vi utrolig glade for fremgangen så langt og vi ser frem til å fortsette veksten i Flandern i mange år fremover.

(Pressemelding)

    Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

    Vil du bli bedre kjent med bladet?
    - Last ned bladet elektronisk
    - Eller bestill abonnement

    Her får du et innblikk i hva vi skriver om

    Kebony er et bærekraftig alternativ til tropisk hardtre, sement og murstein.

    I den patenterte Kebony-teknologien behandles bærekraftig myktre med furfurylalkohol, et biprodukt fra landbruket, for å polymerisere celleveggene, noe som gir sluttproduktet forbedret holdbarhet og dimensjonsstabilitet.

    En nylig studie gjennomført av miljørådgivningsfirmaet Bergfald & Co. viste at Kebony gir et betydelig mindre CO2-avtrykk enn sine tropiske motstykker i hardtre, mellom 15 og 30 ganger mindre, inkludert behandling og transport til Nord-Europa.

    (Kilde: Kebony)

    Powered by Labrador CMS