Södra Woods virkosmhet i Namsos selges, men produktnavnet Södra Interiör skal bestå. (Foto: Södra)

Södra Wood selges til tysk selskap

Södra selger den norske virksomheten Södra Wood AS til det tyske selskapet Sörnsen Holzleisten. Overtakelsen skjer 1. februar 2018.

Publisert

Virksomheten i Norge omfatter to produksjonsenheter som begge lager listverk og foliert mdf; en i Brumunddal og en i Engesetdal. I tillegg har Södra Wood distribusjonssentraler både i Brumunddal og i Namsos samt en markedsavdeling som holder til på Gardermoen. Totalt berøres rundt 70 medarbeidere av salget, skriver Södra Wood i en pressemelding.

– Den 1. januar i år overdro vi Södra Wood Grimslöv til Sörnsen Holzleisten, og i juni ble også datterselskapet UAB SIWood i Litauen solgt til selskapet. Nå selges den norske virksomheten til samme kjøper, sier Peter Karlsson, segmentsjef for Södra Interiör i meldingen.

– Positivt for virksomheten i Norge

Han forteller at Södra har et godt samarbeid med Sörnsen, som i dag er en av selskapets hovedleverandører.

– Overtakelsen av Södra Wood AS gir Sörnsen en større del av verdikjeden, der de med en konkurransedyktig produksjon og vår sterke salgs- og distribusjonsorganisasjon kan utvikle virksomheten i Norge på en positiv måte. Gjennom salget skapes et sterkere, mer stabilt og mer konkurransedyktig selskap, sier Karlsson.

Fortsetter som Södra Interiör

Kjøperen Sörnsen Holzleisten ble grunnlagt i 1945 og har flere enheter i Tyskland, Estland, Sverige og Litauen. Selskapet produserer et bredt utvalg av lister som leveres over hele verden, og standardsortimentet teller over 3 000 produkter i forskjellige typer tre.

– Södra Interiör er et godt innarbeidet varemerke som har stått for stabilitet og kompetanse på det skandinaviske markedet i mange år. Vi er glade for å kunne fortsette med et så anerkjent varemerke i Norge sammen med Södra som partner, sier Robert Sörnsen, administrerende direktør i Sörnsen Holzleisten.

Han påpeker at som Europas største listeprodusent får Sörnsen Holzleisten tilgang til hele verdikjeden fra produksjon til distribusjon; noe som er et tydelig signal til alle forhandlere i Norge.

– Ved hjelp av Södras utmerkede logistikksystem med distribusjonssentraler i Namsos og Brumunddal kan nye produkter enkelt innføres hos våre norske kunder, sier Sörnsen.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS