Storordre og nysatsning for Alent

Alent Dynamic lanserer ny tørke som skal være et gjennombrudd for en ny måte å tørke tre på. Selskapet har samtidig fått sin hittil største ordre.

Publisert

Den nye tørka er resultat av et unikt samarbeid med flere svenske og utenlandske sagbruk samt forskere ved Luleå tekniske universitet, skriver Alent i en pressemelding.

50 000 tørkinger er allerede gjennomført og sagbrukene har spart 160 millioner kilowattimer mens tørkemetoden har blitt utviklet. Aldri før har så mange deltatt og så mye data blitt studert i utviklingen av en ny tørkemetode.

Den nyutviklede tørka både optimaliserer og måler, samtidig som tørkingen går helautomatisk til riktig fuktinnhold. Dette forbedrer kvaliteten og sparer energi, ifølge Alent.

Storordre

Med det nye systemet har Alent fått sin hittil største ordre fra Tysklands største produsent av laminerte bjelker, Holzwerke Ladenburger. Selskapet skal nå installere det nye styringssystemet i 26 tørker i anlegget sitt i Kerkingen. Selskapet vil da ha Alent sitt kontrollsystem i over 50 tørker i fire fabrikker.

– Automatisk tørking med Alent sin metode og elektronisk fuktighetssensor er utmerket til tørking av tre. Det gir høyere kvalitet og bedre avkastning i vår produksjon. I tillegg gir det høyere produksjon på grunn av kortere tørketid og strømbesparelser. sier Christoph Ladenburger, forvalter, Holzwerke Ladenburger, Tyskland.

Vil vokse internasjonalt

Alent er allerede tilstede på 25prosent av Sveriges sagbruk, og forbereder seg nå på internasjonal vekst:

– Vi stiller ut på Ligna, hvor vi forventer stor interesse blant eksisterende og nye kunder for vårt nye produkt. Vi er også på jakt etter distributører i mange land, sier Staffan Ruuth, daglig leder i Alent Dynamic.

(Pressemelding)

    Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

    Vil du bli bedre kjent med bladet?
    - Last ned bladet elektronisk
    - Eller bestill abonnement

    Her får du et innblikk i hva vi skriver om

    Powered by Labrador CMS