Elementene kobles sammen ved hjelp av sammenkoblingsforbindelser i installasjonen. (Foto: Metsä Wood)
Den dimensjonale stabiliteten i I-bjelkene og den nøyaktige fresingen gjør at det ikke forekommer konstruksjonsfeil og konstruksjonen er meget stabil. (Foto: Metsä Wood)
Systemet kan brukes på flere forskjellige typer bygg. (Foto: Metsä Wood)
Systemet skal være raskt og enkelt i bruk. (Foto: Metsä Wood)
Med dette systemet, blir hele bygningen av tre, og ingen skruer er nødvendig. (Foto: Metsä Wood)
Når vegger settes opp blir de tverrgående bjelke synlige. (Foto: Metsä Wood)
SI-Modular-systemet er basert på et fast rutenett der avstandene er nøyaktig én meter. (Illustrasjon: Metsä Wood)
Eksempel på et halvannen-etasjes hus bygget ved hjelp av SI-Modular-systemet. (Foto: Metsä Wood)
Metsä Wood vektlegger at systemet er bærekraftig, og at det kan kan brukes til å konstruere bygninger i mange forkjellige stiler. (Illustrasjon: Metsä Wood)

Nytt byggesystem gjør skruer overflødig

Og til montering trengs bare en hammer.

Publisert

Den tyske arkitekten Hans-Ludwig Stell har utviklet et modulbasert system for bygging av en- og toetasjes hus. Systemet SI-Modular skal være raskt og enkelt å bruke, og er basert på Metsä Woods I-bjelke Finnjoist®.

Basert på et fast rutenett

Systemet gjør at husene kan bygges i tre, helt uten skruer, ved å bruke sammenkoblingsforbindelser i installasjonen. Det er basert på et fast rutenett, hvor avstandene er nøyaktig én meter. Fem segmenter - det vil si fem meter - utgjør maksimalbredden, mens lengden er ubegrenset.

Den høye lastekapasiteten gjør at I-bjelkene fra Metsä Wood kan brukes til vegger, gulv og tak. I-bjelkene er festet til de horisontale skinnene, som er forankret til gulvplaten.

Ingen konstruksjonsfeil

Når veggene settes opp, blir de tverrgående bjelke synlige. Bjelkene og skinnene, tilkoblingene og forsterkningene er laget av lastbærende Kerto-Q eller den dimensjonalt stabile Kerto-S. De individuelle trekomponentene kobles sammen med nøyaktige sammenkoblingsforbindelser.

Den dimensjonale stabiliteten i I-bjelkene og den nøyaktige fresingen gjør at det ikke forekommer konstruksjonsfeil og konstruksjonen er meget stabil, skriver Metsä Wood. Og til montering trengs bare en hammer.

Se bilder øverst i saken.

Les mer om systemet her. (Engelsk)

(Pressemelding)

    Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

    Vil du bli bedre kjent med bladet?
    - Last ned bladet elektronisk
    - Eller bestill abonnement

    Her får du et innblikk i hva vi skriver om

    Powered by Labrador CMS