Fordelen med nanocellulose er at det er et naturprodukt med en cellestruktur som er nokså lik den vi finner i menneskekroppen. (Illustrasjonsfoto: yayimages.com)

Dyker fram kroppsdeler av tre

Om noen år vil det sannsynligvis være mulig å dyrke fram et nytt kjevebein til en pasient ved hjelp av nanocellulose fra trær.

Publisert

Det skriver forskning.no. Ifølge nettstedet utvikler forskere nå teknologi som skal få kroppens stamceller til å gro fram nye kroppsdeler – med litt hjelp fra nanocellulose.

– Nanocellulose har unike egenskaper som gjør det mulig for kroppens stamceller å gjenoppbygge ødelagt kroppsvev. Med rett struktur fungerer nanocellulosen som et naturlig reisverk for stamcellene, sier Kristin Syverud, seniorforsker ved forskningsinstituttet RISE PFI i Trondheim, til forskning.no.

Foreløpig har forskerne sett på regenerering av beinstrukturer, men Syverud utelukker ikke at nanocellulose en gang i fremtiden blir brukt i arbeidet med å regenerere andre kroppsdeler.

Les mer på forskning.no

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS