Ny undersøkelse: Tre skaper ro og trivsel

I Sverige mener mer enn ni av ti at tre i møbler og interiør gir en behagelig følelse. Mer enn åtte av ti mener det virker beroligende.

Publisert

Dette viser en ny undersøkelse utført av Kantar Sifo på vegne av bransjeorganisasjonen Svenskt Trä.

Om undersøkelsen

I perioden 12. - 14. februar 2020 svarte 1133 svensker på spørsmål som Kantar Sifo stilte på vegne av Svenskt Trä. Respondentene tilsvarer et nasjonalt representativt utvalg fra Kantar Sifos tilfeldig rekrutterte webpanel.

– Tre gjør innemiljøet mer naturlig. Mennesket har levd i naturen lenge, og er innstilt på å både like den og tolke den, sier Anders Q. Nyrud, professor ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding fra Svenskt Trä.

Undersøkelsen viser at desto mer tre som er synlig, desto mer øker trivselen og roen. Og forskning bekrefter dette, skriver Svenskt Trä: Studier viser at vi opplever større velvære og mindre smerte når vi holder oss i naturen. Vi blir mindre stresset, noe som blant annet senker blodtrykket. Det er nå studier som antyder at det samme kan gjelde tre innendørs, skriver Svenskt Trä.

– Det at vi anser oss roligere og tryggere i miljøer med synlig treverk er ikke bare en følelse. Tre har en bevist positiv effekt på inneklimaet og regulerer temperatur, fuktighet og lys på en gunstig måte, sier Björn Nordin som er leder for interiør og design i Svenskt Trä.

– Vi ønsker oss mer forskning på tre, helse og velvære. Det er forskning for framtida, avslutter Nordin.

Les mer om tre, helse og velvære på Svenskt Trä sine nettsider.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS