Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Godspakke gleder skognæringen

Om lag 6,5 milliarder kroner i den nye transportplanen skal bidra til å kutte reisetiden kraftig for godstransport på jernbanen mellom Kongsvinger og Hamar.

Publisert

Om lag 6,5 milliarder kroner i den nye transportplanen skal bidra til å kutte reisetiden kraftig for godstransport på jernbanen mellom Kongsvinger og Hamar, skriver glomdalen.no.

Regjeringen og samarbeidspartiene er enige om å elektrifisere strekningen samt etablere nye godsterminaler og krysningsspor, opplyser Frps Tor André Johnsen og Høyres Kristian Tonning Riise, ifølge avisa.

Tiltakene vil korte ned reisetiden med halvannen time mellom hedmarksbyene.

– Dette vil føre til økt aktivitet i skognæringen og investeringer i ny industriell virksomhet. Dette er viktig for tømmertransporten, men også annen godstransport, sier administrerende direktør Erik Lahnstein i Skogeierforbundet til NTB.

Les mer om saken på glomdalen.no

    Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

    Vil du bli bedre kjent med bladet?
    - Last ned bladet elektronisk
    - Eller bestill abonnement

    Her får du et innblikk i hva vi skriver om

    Powered by Labrador CMS