Illustrasjon: Veidekke
Illustrasjon: Veidekke

Massivtre-satsing på Grünerløkka

Veidekke bygger grønne leiligheter i massivtre på Grünerløkka.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke Entreprenør AS har skrevet kontrakt med Nordre Gate Utvikling AS om oppføring av 40 energi- og miljøvennlige leiligheter i massivtre i Nordre Gate 20-22 på Grünerløkka i Oslo.

Seks etasjer i massivtre

Oppdraget omfatter rivning av eksisterende bebyggelse og oppføring av nytt leilighetsbygg i seks etasjer i massivtre med næring i to etasjer mot Nordre gate. Prosjektet består av to bygg, sammenkoblet med svalgang og kjeller under hele bygget. Utearealene får lekeplass og vannspeil på bakkenivå samt en solfylt takhage med treningsareal, grønne soner og rekreasjonsområder for beboerne, skriver Veidekke.

Illustrasjon: Veidekke
Illustrasjon: Veidekke

Alle leiligheter blir gjennomgående og varierer i størrelse fra 40 til 90 kvadratmeter. Det blir næringslokaler mot Nordre gate, med planlagte innvendige og utvendige arealer for servering. På en tredjedel av taket vil det vokse trær og planter som også skal fungere som såkalt overvannsfordrøyning; det vil si at de tar seg av overvannet på en måte som byens avløpsnett ikke alltid klarer.

Miljøprosjekt fra riving til ferdig bygg

Dette blir et miljøprosjekt allerede fra oppstarten der rive- og byggearbeidene skal foregå fossilfritt. Bygget får energiklasse A med oppvarming hovedsakelig fra geobrønner. Konstruksjoner som dekker, yttervegger og bærende vegger bygges i massivtre. Overvannet vil i størst mulig grad håndteres på tomten i form av fordrøyning i grøntarealer og åpne vannspeil.

Rivning av eksisterende bebyggelse er igangsatt og byggearbeidene starter i januar 2018. Prosjekter er planlagt ferdigstilt tredje kvartal 2019.

Les mer om prosjektet her

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her