BYGGET I TRE: Sønder Otting skole i Haderslev er en av skolene som bygges i tre.

Arkitema satser stort på trebygg

Har etablert Akitema Timber og samarbeider med Svenskt Trä og Folkhem.

Publisert

I de senere årene har utviklingen av trebygg gått fort, og det er nå mulig å bygge både høyhus og store bygningskomplekser i tre. Som et bærekraftig alternativ til betong har tre kommet i fokus for både kunder og arkitekter. Arkitema Architects har derfor skapt et fokusområde for trebygg – Arkitema Timber – og innledet et samarbeid med Svenskt Trä og Folkhem.

Med Arkitema Timber er målet å bli enda dyktigere til å utvikle trehus og dele kunnskap på tvers av grensene med både kunder og kolleger. Som en del av det nye forretningsområdet har Arkitema begynt å samarbeide med to av de viktigste aktørene innen trekonstruksjoner i Sverige; bransjeorganisasjonen Svenskt Trä og eiendomsutvikleren Folkhem.

Arkitema opplever en økende etterspørsel etter arkitekter med trebyggingskompetanse og vil med det nye fokuset bidra til å forme fremtidens bærekraftige byer og bygg, som i økende grad vil bli bygget i tre. Derfor har Arkitema igangsatt et samarbeid med Folkhem Trä i flere trehusprosjekter, noe som har ført til en unik kunnskapsutveksling med en ledende aktør innen trebygging.

Folkhems administrerende direktør, Arne Olsson, ønsker Arkitema Timber velkommen:

– I mange år har Folkhem forsøkt å få bransjen til å forstå viktigheten av å omstille bygningsproduksjonen i våre samfunn til å bruke trematerialer. Tre er det eneste fornybare byggematerialet og har stor innvirkning på innsatsen med å løse klimaproblemet. Vi er derfor glad for at en av de større arkitektkontorene vi har jobbet med i mange år, tør å investere i fremtidens byggemåte. Vi gratulerer med stiftelsen av Arkitema Timber, sier Arne Olsson, administrerende direktør i Folkhem Trä.

En viktig del av Arkitema Timber er et omfattende utdanningsprogram utviklet i samarbeid med Svenskt Trä, som spiller en sentral rolle når det gjelder materialkunnskap, blant annet innenfor trebygg. Samarbeidet skaper en plattform for felles kunnskapsdeling hvor Arkitema kan bidra med erfaring fra konkrete planleggingsprosjekter, prosjektledelse og praktisk problemløsning fra 100 000 m² treprosjekter på det skandinaviske markedet.

– Fordelene ved trebygging er mange og dekker alle bærekraftaspekter. Med tre kan vi skape sunne, kostnadseffektive og klimavennlige løsninger. Derfor er jeg veldig glad for at Arkitema har tatt en beslutning om en storsatsing på tre og er entusiastisk for å kunne jobbe enda mer med trekonstruksjoner i fremtiden, sier seniorspesialist på bærekraft, Daniela Grotenfelt, i Arkitema.

På Arkitemas fem kontorer i Skandinavia blir det i dag utviklet flere store prosjekter med tre som hovedbyggemateriale, inkludert Trähus-kvartalet i Ör, Sagar-kvartalet i Ulleråker, Ribbingsveien i Sollentuna, Tiller skole i Trondheim og Sønder Ottingskolen i Haderslev.

(Pressemelding)

BYGGET I TRE: Sønder Otting skole i Haderslev er en av skolene som bygges i tre.

Powered by Labrador CMS