NYE BOLIGER: SiO planlegger nye familieboliger for studenter på Kringsjå Studentby. Illustrasjon: LMR arkitektur

Nye familieboliger i massivtre

SiO planlegger 82 nye familieboliger for studenter nederst på Kringsjå Studentby. Familieboligene blir rundt 50 kvadratmeter store, og skal bygges i miljøvennlig massivtre.

Publisert

Byggestart planlegges sommeren 2018, og de nye boligene vil kunne stå klare i løpet av 2019. Det er LMR Arkitektur AS som har tegnet familieboligene. Prosjektet utgjør andre byggetrinn i fornyelsen av Kringsjå studentby, og består av to bygg på fire etasjer og et bygg på tre etasjer, skriver SiO i en pressemelding.

Vil bygge grønt og sosialt

Prosjektet består av tre enkeltstående bygg i massivtre. I midten opparbeides en lekeplass og prosjektet sørger for at de generøse uteområdene og det grønne preget på studentbyen beholdes.

– Vi legger til rette for et lekeområde og grillplass, slik at studenter med barn som bor oss hos, får en god studietid og et bra hjem, sier Helge Christian Haugen, Eiendomsdirektør i SiO.

Kringsjå byr på frisk luft, turløyper og Sognsvann og Nordmarka som nærmeste naboer. Her ligger det med andre ord godt til rette for studentfamiliene. SiO har også tre barnehager for studentbarn på Kringsjå, Klossen, Skogly og Frydenhaug.

Solceller og geovarme

SiO satser på gode miljøtiltak også utover valg av massivtre som materiale. Det skal installeres solceller på tak og to av veggfasadene for egenproduksjon av elektrisitet. I tillegg skal SiO borre 16 nye geovarmebrønner som skal forsyne studentene med lokal jordvarme. Produksjonen av varme og elektrisitet er planlagt større enn de tre byggenes behov, og overskuddet er tenkt eksportert og fordelt til andre bygg i studentbyen.

– Vi fortsetter å satse på de gode miljøtiltakene. Massivtre er et miljøvennlig materiale som vi har gode erfaringer med, og solceller og lokal geovarme er tiltak vi ser gode resultater av på Kringsjå, sier Helge Chr. Haugen, Eiendomsdirektør i SiO.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS