Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Økt tilvekst med utenlandske treslag

Nordiske forskerne har beregnet potensialet for å øke tilveksten i skogene i løpet av de neste 50–100 årene. Ifølge beregningene vil bruk av nye treslag alene kunne utgjøre en økt tilvekst på 25–50 prosent.

Publisert

Forskerne tror sunne og høyproduktive skoger har stort potensial til å føre samfunnet vårt mot CO2-nøytralitet og motvirke klimaendringer, skriver forskning.no.

– Utenlandske treslag bør ha en viktig rolle å spille her, sier Palle Madsen, professor ved Københavns Universitetet. – Vi har behov for skog med høy produksjon av god kvalitet.

– Økt bruk av skogtrær gir nye muligheter, både for karbonbinding, som erstatning for produkter basert på fossile råstoffer og som grunnlag for matproduksjon, kjemisk industri og energi, sier Madsen.

Les mer om saken på forskning.no

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS