Ny hverdag: Lagermedarbeider Frank Andreassen (f.v.) daglig leder Ole Anders Lagmandsveen og logistikksjef Thea Slotnæs ser fram til det nye logistikksenteret som kommer på plass neste sommer. I oktober begynner gravingen. FOTO: HA/Ane Holmlund

Langmoen tar mer lager for kunden

Moelven Langmoen investerer 25 millioner kroner i å øke og forbedre lagerplassen i Brumunddal. Dette kommer kundene, bedriften og ikke minst de ansatte til gode, melder Hamar Arbeiderblad.

Publisert

I løpet av de siste åtte årene har mengden plukkvare økt med 25 prosent for hvert år. Dette betyr mye kjøring og leting for lagerarbeiderne hos Moelven Langmoen.

Starter i oktober

I oktober starter gravingen, og neste sommer står logistikksenteret på 3.400 kvadratmeter klart.

Lageret i dag er på 2.000 kvadratmeter og har plass til 250 pakker. I det nye lageret vil vi få plass til 1.500 pakker under samme tak. Dette er en storsatsing fra vår side og vil gagne kundene våre, forteller daglig leder i Moelven Langmoen Ole Anders Lagmandsveen til lokalavisa HA.

Det nye logistikksenteret vil koste 25 millioner kroner. Et marketingsenter er inkludert i den prisen.

Marketingsenteret er for Moelven Wood og vil blant annet ha utstillinger av varer og brosjyrer. Spekteret av ulike slag har økt voldsomt, og man kan få 1.000 ulike artikler, sier Lagmandsveen.

Bedre arbeidsplass

I tillegg til at lagerplass og system øker, vil også arbeidshverdagen til de ansatte bedres.

Vi er sju lagerarbeidere som kjører rundt og leter etter varer. Nå ligger det pakker rundt på et veldig stort område, så jeg gleder meg til å få alt samlet, sier lagermedarbeider Frank Andreassen.

Han var den første som begynte å plukke varer for åtte år siden. Andreassen og hans lagerkollegaer vil også få en mer effektiv arbeidshverdag.

Vi kommer til å jobbe dobbelt så fort og få en helt ny og bedre arbeidshverdag. Jeg ser også fram til å slippe å jobbe ute i kuldegrader om vinteren, forteller Andreassen.

En større distribusjonssentral betyr også rom for videre vekst og utvikling for Moelven Langmoen, som i dag distribuerer varer til hele landet.

På sikt vil denne investeringen føre til flere arbeidsplasser, og vi vil bli enda mer konkurransedyktige. Men først og fremst vil et større og mer oversiktlig lager føre til kortere- og mer forutsigbare leveringstider. Vi er nødt til å tenke framover, og flere og flere handler varer på internett, forteller Lagmandsveen.

Lokalprodusert bygg

Det nye logistikksenterets ytterkledning skal produseres lokalt av Moelven Langmoen. Moelven Limtre AS skal levere konstruksjonen, i følge Hamar Arbeiderblad.

(Hamar Arbeiderblad / Moelven)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS