Foto: MDH Arkitekter
Foto: MDH Arkitekter
Foto: MDH Arkitekter

Moholt 50|50 er kledd i Kebony

Trondheims nyeste studentby blir Europas største byggeprosjekt i massivtre. Kledningen er av Kebony-tre, for at fasaden skal være bærekraftig og vedlikeholdsfri.

Publisert

Byggingen er nå inne i siste fase, og den nye studentbyen forventes å stå ferdig i desember 2016. Anlegget, som ligger ved NTNU, har fem blokker på ni etasjer med plass til 632 studenter, samt en barnehage og et bibliotek. Hovedkonstruksjonen i alle byggene er av massivtre, og hovedmaterialet i fasaden er Kebony-tre.

Sølvgrå patina

Dagfinn Sagen i MDH Arkitekter, som har tegnet boligene, sier i en pressemelding at de valgte Kebony fordi det ikke krever noen form for behandling gjennom hele livsløpet.

– Det er et perfekt valg når du trenger et kledningsmateriale som er vedlikeholdsfritt. Over tid utvikler det også en naturlig og tiltalende sølvgrå patina, et uttrykk som vi virkelig tror vil fungere med dette prosjektet.

Bærekraft som overordnet mål

Mette Valen, salgssjef ved Kebony Norge, legger til at prosjektteamet som arbeider med Moholt 50|50 har gjort en utrolig jobb og skapt en stor og markant bygning midt i et etablert boligområde.

– Det gledet oss virkelig å se at de har lagt så stor vekt på miljøverdier, og vi håper at størrelsen på anlegget viser andre at selv prosjekter i stor skala kan ha bærekraft som overordnet mål, sier hun.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Kebony er et bærekraftig alternativ til tropisk hardtre, sement og murstein.

I den patenterte Kebony-teknologien behandles bærekraftig myktre med furfurylalkohol, et biprodukt fra landbruket, for å polymerisere celleveggene, noe som gir sluttproduktet forbedret holdbarhet og dimensjonsstabilitet.

En nylig studie gjennomført av miljørådgivningsfirmaet Bergfald & Co. viste at Kebony gir et betydelig mindre CO2-avtrykk enn sine tropiske motstykker i hardtre, mellom 15 og 30 ganger mindre, inkludert behandling og transport til Nord-Europa.

(Kilde: Kebony)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS