Illustrasjonsfoto: Moelven
Illustrasjonsfoto: Moelven

Nedbemanning ved Moelven Løten AS

Moelven Løten AS reduserer produksjonen, og dette får konsekvenser for inntil sju medarbeidere ved sagbruket.

Publisert

Daglig leder Knut Berg ved Moelven Løten informerte medarbeiderne om nedbemanningsplanene på et allmøte forrige uke. I dag jobber det 28 medarbeidere ved sagbruket på Løten.

– Dette er ingen hyggelig beskjed å gi våre medarbeidere, men på grunn av for høye kostnader så spesialiserer vi produksjonen inn mot produkter som få sagbruk kan produsere. Vi flytter produksjonen av standardvarer til andre bruk, og det innebærer dessverre en nedbemanning ved Moelven Løten, sier Knut Berg i en pressemelding.

Ledelsen ved sagbruket går nå i dialog med de ansattes representanter for hvordan nedbemanningen skal gjennomføres. Inntil sju personer kan bli rammet av nedbemanningsprosessen.

Virksomheten skal fra nyttår kun produsere spesialprodukter fra grove furustokker, noe som gjør at driften blir redusert med ett skift. Tømmerforbruket vil gå ned fra ca. 90.000 kubikkmeter til 75.000 kubikkmeter.

– Det er trist å måtte gi slipp på dyktige kolleger, men det er nødvendig å spisse produksjonen og sikre bedre konkurransekraft, sier Berg.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS