Martin Gran
Martin Gran er partner i Snøhetta.

Snøhetta fornyer verkstedet sitt – vil inspirere flere unge til å bli snekker eller arkitekt

- Sammenhengen mellom hode og hender er viktig for oss, og vi mener dette er viktig for ungdom også. Vi ønsker at flere yngre mennesker skal bli inspirert til å jobbe enten som snekkere, arkitekter eller designere.

Publisert

Martin Gran er partner i Snøhetta, som er et internasjonalt anerkjent konsern innen arkitektur og design med hovedkontor i Oslo.

Selskapet fikk sitt definitive gjennombrudd i 1989 da de gikk seirende ut av den prestisjefylte arkitektkonkurransen om det nye biblioteket i Alexandria i Egypt.

Snøhetta har siden det markert seg sterkt internasjonalt gjennom å vinne flere prestisjetunge priser og arkitektkonkurranser, og i 2000 vant de konkurransen om det nye ballett- og operahuset i Oslo, som ytterligere befestet selskapets globale posisjon og anerkjennelse.

Balansen mellom digitalt og analogt

- Vi har alltid ønsket å finne en god balanse mellom det digitale og det analoge, mellom datamaskinene og verktøyene, sier en engasjert Martin Gran.

- Kombinasjonen mellom menneske og maskin er viktig for oss, og vi tror dette kan bidra til å inspirere yngre mennesker inn mot de fagene som Snøhetta er ekstra opptatt av: Arkitektur, design, snekkeri og håndverk.

- Vi vil vise fram det vi lager og det vi gjør, åpne opp verkstedene våre og gjøre de ressursene vi har mer tilgjengelig for publikum og verden rundt oss. Vi vil at dette skal være noe av vårt bidrag til å nå fram til de unge. Treet er et levende materiale som veldig mange finner stor glede av å jobbe med.

Har nådd mange, vil nå enda flere

- I verkstedet planlegger vi å ha workshops og praktiske kurs, der vi fokuserer på håndverk og sløyd. Vi ønsker å styrke ferdighetene og forståelsen for trearbeid, og samtidig skape en plattform for samarbeid og kreativ utforskning, sier Martin Gran.

- Vi håper også at dette skal bli en bro mellom fortid og framtid, hvor vi inviterer lokalsamfunnet, samt nasjonale og internasjonale besøkende, til å oppleve kompetansen som Snøhetta representerer.

Powered by Labrador CMS