Prefabrikkerte løsninger for oppføring av bygg tar stadig andeler fra tradisjonell byggemetode. (Foto: Optimera)
Prefabrikkerte løsninger for oppføring av bygg tar stadig andeler fra tradisjonell byggemetode. (Foto: Optimera)

Optimera Byggsystemer satser stort på innlandet

Investerer 100 millioner i ny fabrikk for å øke produksjonen av prefabrikkerte løsninger.

Publisert

Optimera har i dag seks produksjonsanlegg for prefabrikkerte løsninger, og disse omsetter samlet for 360 millioner kroner i året. Det har vært en sterk vekst i etterspørselen etter elementer, og tidvis har det vært utfordringer med å produsere nok, skriver Optimera i en pressemelding.

– Den økende etterspørselen i markedet gjør at vi må øke kapasiteten vår. Vi har derfor kjøpt Spenncons betongelementfabrikk, like nord for Hamar, sier Stene Bergsløkken, direktør Byggsystemer i Optimera.

Slik blir den nye fabrikken. (Fotomontasje: Optimera)
Slik blir den nye fabrikken. (Fotomontasje: Optimera)

9000 kvadratmeter

Selskapet investerer rundt 100 millioner kroner i maskiner, ombygging og utvidelse av fabrikken.

– Dette blir et topp moderne produksjonsanlegg på rundt 9000 kvadratmeter på en tomt på 45 mål. I tillegg til elementer vil det produseres takstoler og konstruksjonspakker. Når anlegget står ferdig og går for full maskin estimerer vi en produksjonsverdi på over 200 millioner kroner i året, fortsetter Bergsløkken.

Stene Bergsløkken. (Foto: Optimera)
Stene Bergsløkken. (Foto: Optimera)

Den første produksjonen i anlegget blir i slutten av inneværende år. Full produksjon estimeres i andre kvartal i 2020.

Lokale og nasjonale ringvirkninger

En fabrikk av denne dimensjonen og med denne type produksjon vil gi ringvirkninger både lokalt og nasjonalt, tror Bergsløkken.

– Lokalt handler det om næringsvekst og sysselsetting. Vi eier i dag en takstolprodusent på Ilseng øst for Hamar med rundt 20 ansatte. Ansatte og produksjon blir med over i ny fabrikk. Ved ferdigstillelse og full produksjon regner vi med å ha rundt 80 ansatte på Hamar, både produksjonsarbeidere og ingeniører, sier Bergsløkken.

I nasjonal sammenheng er prefab som byggemetode interessant, mener Bergsløkken.

– Det handler om standardisering og effektivisering som gir miljøgevinster. Vi utnytter materialer maksimalt, som betyr minimalt med svinn i produksjon og minimalt med avfall ute på byggeplass. Tid og kostnader på reising av bygg blir vesentlig redusert. Du får også tett bygg raskere, og unngår dermed fukt i konstruksjonen, sier han.

Hovedmarked mellom Oslo og Trondheim

Hamar er et strategisk viktig knutepunkt i innlandet. Fra anlegget på Hamar skal Optimera betjene markedet fra Oslo til Trondheim, samt de sørlige fjellområdene.

– I tillegg til beliggenhet har Hamar et faglig tungt miljø innen bygg, spesielt med fokus på bruk av trevirke. Dette passer oss som hånd i hanske, avslutter Bergsløkken.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Optimera er en totalleverandør av varer, løsninger og tjenester til byggmestere, huskjeder og entreprenører. En viktig og stor satsing mot disse kundene er produksjon og leveranse av konstruksjonspakker, elementer, takstoler, bjelkelag og taksperrer, som går under betegnelsen prefab.

Powered by Labrador CMS