Treindustrien 1/2017

NYTT NUMMER: Tunge aktører i treindustrien har gått sammen om et nytt selskap for norsk massivtre. Bedriften skal etableres i Kongsvinger, og råvarene skal hentes fra skogene i Glåmdalsdistriktet. Se hva du kan lese om i Treindustrien 1/2017 her.

Publisert

Årets første utgave av Treindustrien er nå på vei ut til abonnentene. Her får du et innblikk i hva du kan lese om:

Leder: Massiv tresatsing
«Nordisk Massivtre uttaler at de skal sikre at flere bygg og hjem baseres på kortreist råstoff. De ambisiøse målene er å endre holdninger på tvers av den nordiske byggebransjen ved å sørge for at kortreiste og solide elementer i massivtre er blant de foretrukne til gulv, vegger og tak. De skal med andre ord gå i bresjen for å sikre at massivtre blir standard i byggebransjen. Og tidspunktet for å ta denne rollen er bortimot perfekt.»
Les lederartikkelen her

Stakk av med internasjonal arkitekturpris
Torsby Finnskogscentrum i Värmland i Sverige vant nylig den prestisjefylte arkitekturprisen World Architecture News (WAN) i skarp konkurranse med fem andre prosjekter over hele verden. Värmlandsmuseet gikk helt til topps i kategorien for ombruk.

Inntar hovedstaden med tre
Tre trevarebedrifter fra hver sin bygd har åpnet dørene til Made By Wood i Oslo.

Overrasket over kjempeår
2016 ble et kjempeår for byggebransjen. Det kom så brått på at sjeføkonom Kjell Senneset og kollegene på Prognosesenteret ble overrasket. De spår at trenden vil fortsette.

Byggeblogg og nettbutikk
52 prosent av byggevarekjedene har nettbutikk. Og 52 prosent av byggebloggleserne er menn. Det skjer ting på nett.

Rabatt: 82,3 prosent
Pris er det eneste som selger. Men det er ikke selve prisen som er så forferdelig – det er rabattene, ifølge Mestervindu-sjef Arvid M. Birkeland. Han forteller om over 80 prosent rabatt på vinduer.

Massiv satsing på norsk tre
Tunge aktører i treindustrien har gått sammen om et nytt selskap for norsk massivtre. Bedriften skal etableres i Kongsvinger, og råvarene skal hentes fra skogene i Glåmdalsdistriktet.

Trapper opp satsingen
Den tradisjonsrike trappeprodusenten Bergmoen snekkerverksted i Rindal på Nordmøre jobber i et unikt samarbeid med NTNU med å ta trappeproduksjonen et steg videre. – Det vi jobber med har nok aldri vært gjort i Norge før, sier universitetslektor Pasi Aalto.

Døra er husets smykke
Døra er husets smykke. Det er filosofien til Bovalls Dörrbyggeri. Firmaet leverer kundetilpassede dører til mange land, men bare 30 prosent av dørene havner i Norge.

Tema: Utstyr til sagbruk og høvlerier

WoodTech har erfaring og kompetanse
WoodTech i Larvik er markeds-ledende totalleverandør av utstyr til trelastindustrien i Norge og deler av Norden. – Bedriftens styrke er lang erfaring og høy kompetanse, mener Kaj Grinde, daglig leder etter omorganisering fra 1. januar.

Automatisering og 3D-teknologi tar over på sagbrukene
Én mann kan erstatte tre-fire ansatte og betjene hele saglinjen på sagbruket. Samtidig produserer den ene alene mer enn flere ansatte gjorde tidligere.

FASTE SIDER:

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement