Treindustrien 2/2020 er ute nå

Én av tre jobber automatiseres bort, mens de andre to kommer til å kreve annen kompetanse enn i dag. Stora Enso ser for seg store endringer på sagbrukene de neste tre til fem årene.

Publisert

Det er bare snakk om å ta i bruk teknologi som er bredt tilgjengelig og har fornuftig inntjeningstid, sier Jarkko Nevalainen. Han er produksjonssjef for Stora Enso i Nord-Europa – det vil si at han har ansvaret for sagbrukene i Finland og Sverige.

Der ser han for seg store endringer de neste tre til fem årene. Nå har han kartlagt behovene i årene som kommer, og dette kan du lese mer om i Treindustrien 2/2020. I tillegg finner du følgende:

Leder:
Industrien som bank
«Det hjelper ikke å holde tilbake penger i noen måneder hvis resultatet blir at du står der uten de produktene som du lever av å selge.»

Trä & Teknik
Tre mot 2030 Agenda 2030 blir et viktig tema på Trä & Teknik. Messen i Göteborg satser på å vokse til 8000 besøkende i år.

Tre inntar verden – Norge i førersetet
Verden vil ha flere bygninger i tre, og Norge leder an i utviklingen. – Vi må bygge med mindre klimapåvirkning, konstaterer ministerråd Jon Hansen på den norske ambassaden i Berlin.

Enorm interesse for norsk tre
– Det er enorm interesse for norsk tre i byggkonstruksjoner. Det melder Håkon S. Rognlien i Tewo og Espen Birkeland på Marnar Bruk.

Grønt skifte mot forgubbing
Gjennomsnittsalderen på de ansatte er 59 år. Bestyrer Paul Øien håper det grønne skiftet skal bidra til at Langmorkje Almenning får inn lærlinger.

Advarer mot eksplosjonsfarlig støv
– Vi elsker å komme til bedrifter med støvproblemer , sier Heikki Erling Systad i Itek. Han trekker frem manglende kunnskap om Atex-direktivet, feilplasserte avsugspunkter og lave hastigheter i kanalene som de største feilene i sponavsuget.

Både AI og nye jobber
Ny teknologi gir alltid nye jobber. Festo-konsernsjef Oliver D. Jung oppfordrer treindustrien til å slutte å frykte kunstig intelligens.

Dobler høyden for å doble omsetningen
Elementer i bindingsverk skal brukes til dobbelt så høye hus. Støren Treindustri drar i gang forskning om trehus på opptil åtte etasjer og håper at det med tiden vil doble omsetningen.

Løvtretrend på møbelmesse
Eik, bjørk, ask, alm og furu – vanlige tresorter er mer enn noensinne formgivernes favorittmaterialer. Farge, innovasjon og holdbarhet står i sentrum når designerne skaper nye, vakre møbelformer.

Treindustrien

Treindustrien

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Bestill abonnement

Last ned bladet elektronisk

Powered by Labrador CMS