Treindustrien 3/2017

NYTT NUMMER: Å kutte ut saga og i stedet satse på overflatebehandlede eksteriørprodukter ble redningen for Alvdal Skurlag. Nå har de investert nye 60 millioner kroner for å utvide produksjonskapasiteten, uten å måtte spørre eierne om mer kapital. Se hva du kan lese om i Treindustrien 3/2017 her.

Publisert

Treindustrien 3/2017 er på vei ut til abonnentene. Her ser du hva du kan lese om:

Leder: Industri 4.0 er i full gang
«Med en ny digital tidsalder, åpner det seg en rekke nye muligheter. Og det er hyggelig å konstatere at treindustrien er på ballen og er offensive og kreative i tankegangen om hvordan dette kan utnyttes.»
Les lederartikkelen her

Ligna 2017

Digitalisering i høysetet på Ligna 2017: Treindustrien satser på Industri 4.0
Nok en vellykket Ligna-messe i Hannover er avviklet. Overordnet tema for de store utstillerne innen trebearbeidingssektoren var Industri 4.0, en digital plattform for den fjerde industrielle revolusjon.

Kjempesatsing på trebearbeiding: Stor interesse
Nest største utstiller på Ligna, italienske Biesse, registrerte rundt 4.500 besøkende fra hele verden på sin 5.000 m2 store stand.

Skog og Tre 2017

Treindustrien rigger for nettbutikkene
Treindustrien digitaliserer for helt nye kunder. Hvem de blir, går det bare an å spekulere i. Men Amazon og Komplett blir sannsynligvis to av dem.

Penger til vei
Ministrene slår seg på brystet og snakker om mer penger til veiene.

Ennå litt igjen for Moelven
– Resultatet er doblet på få år, men vi er ikke helt der vi skal være ennå, sier styreleder Olav Fjell i Moelven.

Digital skreddersøm
Digitale verktøy gir mer skreddersøm. – De åpner for at du kan levere skreddersøm etter ønske, forklarer fagsjef Tina Sletbak-Akerø i Treindustrien.

Ta vare på verktøyet
– Ikke la verktøy ligge utendørs og ruste ned. Brukt verktøy er like viktig å ta vare på som nytt. Dessuten det er mye penger å spare på å slipe opp igjen sagblad istedenfor å kjøpe nytt.

Alvdal Skurlag fant vinnersporet
Å kutte ut saga og i stedet satse på overflatebehandlede eksteriørprodukter ble redningen for Alvdal Skurlag. Nå har de investert nye 60 millioner kroner for å utvide produksjonskapasiteten, uten å måtte spørre eierne om mer kapital.

Enklere og mer effektivt
Utstyr som brukes i overflatebehandling har tatt et stort byks fremover. Det er blitt vesentlig mer brukervennlig på bare to år.

Fikser feil i hele verden
Teknologien er norsk, men kundene er spredt over hele verden. Argos Solutions sørger for feilfrie plater i mer enn 30 land.

Brannsikring som lønte seg
Moelven Industrier skjerpet seg og investerte 100 millioner kroner i brann- og sikringstiltak. Dermed stilte forsikringsselskapene seg i kø for å få dem som kunde. For nærmere 20 år siden var situasjonen motsatt.

FASTE SIDER:

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement