Treindustrien 3/2020 er ute nå

Les hvordan Inntre, Moelven Van Severen og Are Brug har håndtert koronaen – og se hva forskerne sier om hvordan kledning og møbler bør overflatebehandles i fremtiden.

Publisert

Treindustrien 3/2020 er på vei ut til abonnentene. I denne utgaven kan du lese om følgende:

Leder: Korona og klima

«Mens koronakrisen allerede begynner å roe seg, kommer de gode klimaargumentene for tre til å vare lenge. »

Les lederartikkelen her

Karanteneregler rammer ansatte og vedlikehold

Karantenereglene har gått ut over både egne ansatte og vedlikehold. – Det er klart det er en belastning å ikke komme hjem til familie og venner, sier Ole Kristian Lund på Are Brug.

Spent på senskadene

De fikk ikke ut varer og de fikk ikke tak i biler. Men fra mai løsnet det igjen for Inntre. Nå er Gisle Tronstad spent på ettervirkningene av koronaen. Senskadene.

Treindustrien

Treindustrien

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året.

Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Bestill abonnement

Last ned bladet elektronisk

Holder igjen investeringer

Det har gått bra, men månedene som kommer, er usikre. – Nå er investeringene satt på vent, sier Van Severen-sjef Knut Johan Dreier.

Må tåle mer vask enn før

Industrien vil ha antibakteriell maling. I virkeligheten er det vel så viktig å velge overflatebehandling som tåler mer vask enn før.

Setter farge på finerte plater

Vyrk i Valdres og Trysil merker etterspørselen etter norskproduserte og overflatebehandlede produkter.

Skal se ubehandlet ut

Transparent behandling er trenden både for innvendig panel og utvendig kledning. For vinduer, derimot, er det fortsatt dekkende maling som gjelder.

Tre års testing for å finne ny maling

De måtte til Tyskland for å finne riktig maling. Nå kan Strai Kjøkken produsere raskere og være fornøyde med både slitestyrken og miljøet.

Roboter og gjenvinning

Malingen skal samles opp og gjenvinnes, og robotene klarer stadig flere oppgaver. – Målet med alle maskiner er å redusere driftskostnadene, sier Fabio Vito Grazioso i Cefla.

Byggeklosser til passivhus

MH Arctic lager moduler som blir til passivhus. Sørlandsbedriften er først i Norge med verifisering fra det tyske passivhusinstituttet PHI.

Simulering, møter og sertifisering går digitalt

Generalforsamling, simuleringsseminar og sertifisering. Treteknisk har flyttet mange av aktivitetene til dataskjermen. Digitale sertifiseringsbesøk går så bra at de trolig kommer til å fortsette.

Powered by Labrador CMS