I forbindelse med revidering av læreplanen for kunst og håndverk, som skal starte neste år, har regjeringen fått flertall for at det skal vurderes å dele kunst og håndverk i to separate fag; et kunst- og estetikkfag, og et håndverksfag. (Illustrasjonsfoto: yayimages.com)

Vil ha mer sløyd i skolen

Det har blitt for mye kunst og for lite håndverk i ungdomsskolens kunst- og håndverksfag, mener kunnskapsministeren.

Publisert

– Faget er i dag i stor grad et estetisk fag, et kunst- og designfag. Museumsbesøk har en mer naturlig plass enn kobling mot det praktiske arbeidslivet, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til klassekampen.no.

I det som skal være ungdomsskolens mest praktiske fag, har sløydbenk, drill og brennjern langt på vei blitt erstattet med teoretisk undervisning om kunst og estetikk. Nå vil Regjeringen skille kunst fra håndverk for å gi elever som ønsker det muligheten til å fokusere på praktiske arbeidsoppgaver som forbereder dem på arbeidslivet, skriver avisa.

Les mer på klassekampen.no

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS