Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Treprogrammet og Utviklingsfondet reddet

Stortinget har nok en gang reddet Treprogrammet. Også Utviklingsfondet for skogbruk ble reddet i regjeringens budsjettavtale med støttepartiene.

Publisert

Da regjeringens forslag til statsbudsjett for 2017 ble lagt fram i oktober, var det med forslag om å avvikle Treprogrammet og Utviklingsfondet for skogbruk. Dette førte til sterke reaksjoner i tre- og skognæringen, blant annet Norges Skogeierforbund og Mjøsen Skog understreket at en slik avvikling ikke er fornuftig.

Nå har Stortinget nok en gang ordnet opp. KrF hadde Treprogrammet inne i sitt alternative forslag til statsbudsjett, og dette er det tredje året at støttepartiene sørger for å redde Treprogrammet

Stortingsrepresentant Line Henriette Hjemdal (KrF) peker på at bioøkonomien omtaler trebasert byggeri.

– Vi har hele tiden sagt at trebasert byggeri er viktig del av bioøkonomien. Likevel droppes Treprogrammet altså igjen av regjeringen. I næringskomiteen har vi fått det på plass igjen, sier Hjemdal til Nationen, ifølge skogeier.no.

De 19,5 millioner kronene til programmet tas fra de 50 millionene til utvikling av bioøkonomi som ligger i avtalen mellom regjeringspartiene og støttepartiene.

Også Utviklingsfondet for skogbruk er tatt inn i varmen igjen, etter å ha blitt strøket fra regjeringens opprinnelige budsjettforslag. Også denne potten dekkes opp innenfor budsjettavtalen fra forrige helg. V og KrF fikk økt potten til skogsbilveier og -kaier fra 149 til 164 millioner kroner. For å få videreført utviklingsfondet kuttes potten til 160,5. Det er uansett 90 millioner kroner mer enn i 2014, skriver skogeier.no.

Les mer på skogeier.no

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS