– I den kommende skogmeldingen er jeg opptatt av at staten ikke kan skal løse alle problemer, men at staten skal fasilitere slik at næringen løser sine egne problemer, gjennom en betydelig satsing på infrastruktur, sa Landbruksminister Jon Georg Dale (Foto: Torbjørn Tandberg)

Lover 26,5 millioner ekstra til skogsbilveier og kaier i 2017

Landbruksminister Jon Georg Dale kom med gladnyhet på Viken Skogs veikveld i Kjekstadmarka i Lier forrige uke.

Publisert

Landbruksministerens budsjettlekkasje fra neste års statsbudsjett ble tatt godt i mot av de over 100 skogeierne som var til stede. Styreleder Olav Breivik i Viken Skog var også fornøyd:

Landbruksministeren setter standarden med 26,5 millioner kroner. Dette viser at de langsiktige linjene for skogpolitikken er tilbake og det er veldig bra. Jeg håper at Skogmeldingen som snart blir lagt frem gir noen skattefordeler og rammene som ligger innenfor det, sa Breivik, ifølge viken.skog.no.

Jon Georg Dale påpekte at veksten i infrastrukturen for skogbruket med dette beløpet er på 195 prosent fra 2014 til 2017.

I 2017 vil dette utgjøre over 95 millioner kroner over statsbudsjettet. Bidrag til skogsbilveier over jordbruksoppgjøret kommer på toppen av dette, sa han.

Så lenge kostnadene i skognæringen går ned, vil flere utnytte naturressursene der de bor, påpekte Dale.

Investeringene i bedre infrastruktur er et viktig virkemiddel for å sikre aktivitet, flere arbeidsplasser og verdiskapning i skognæringen. Ved å investere og kritisk gjennomgå stamveinettet vårt, har vi gjort grep for å styrke skogeiernes konkurransekraft og få ned kostnadene for næringen, sa landbruksminister Dale.

Les mer på nettsidene til Viken Skog

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS