Illustrasjonsfoto: yayimages.com

– Skogvern er ikke et klimatiltak

Landbruksdirektoratet, Miljødirektoratet og NIBIO har utredet vern av skog som klimatiltak, og konkludert med at det ikke er grunnlag for å vektlegge vern av norsk skog som klimatiltak.

Publisert

Etatenes vurdering er at det er vanskelig å finne grunnlag for å si at vern av skog i Norge er bedre enn bærekraftig skogbruk som et tiltak for å motvirke klimaendringer. Forutsatt bærekraftig skogbruk, og basert på de vurderingene som er gjort i rapporten, konkluderer etatene med at det ikke er grunnlag for å vektlegge vern av norsk skog som klimatiltak.

Rapporten «Vern eller bruk av skog som klimatiltak» er laget på oppdrag av Landbruks- og matdepartementet (LMD) og Klima- og miljødepartementet (KLD).

Oppdraget er en oppfølging av klimameldingen, hvor styrking av skogvern er nevnt som et klimatiltak.

Les hele saken og rapporten hos Miljødirektoratet

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS