Torvbråten skole fokuserer på sosial bæredyktighet og miljøriktig arkitektur.
Torvbråten skole fokuserer på sosial bæredyktighet og miljøriktig arkitektur.

Norsk skole berømmes for trebruk i BBC-dokumentar

Nye Torvbråten skole i Asker berømmes for klimavennlige løsninger i BBC-dokumentar.

Publisert

Nye Torvbråten skole

LINK Arkitektur står for arkitektur og landskapsarkitektur i prosjektet sammen med Veidekke som entreprenør og Stora Enso som massivtre-leverandør.

BBCs dokumentarserie om bærekraftige bygninger lanseres i disse dager. Målet med serien er å dele «beste praksis» for hvordan bygninger kan utformes, konstrueres og drives for å forbedre menneskers livskvalitet og bevare planeten vår.

Torvbråten skole, som presenteres i serien, fokuserer både på sosial bæredyktighet og miljøriktig arkitektur, skriver LINK Arkitektur i en pressemelding.

Skolen er utformet i passivhus standard med bakgrunn i naturmaterialer og for å gli godt inn i omgivelsene. Form, plassering og detaljløsninger er utformet med fokus på energibruk og klimagassutslipp, men også det menneskelige behov gjennom et bygg godt tilpasset sine lokale omgivelser og dens brukere. Likeverd har vært viktig gjennom å skape en universelt utformet løsning som skal være like tilgjengelig for alle, skriver arkitekten.

De interne rommene er utformet med utstrakt bruk av eksponert massivtre.
De interne rommene er utformet med utstrakt bruk av eksponert massivtre.

Torvbråten skole har et bruttoareal på 6717 m2 og er dimensjonert til å huse 470 elever og 46 faste ansatte. Skolen og flerbrukshallen er bundet sammen av en felles kjerne som er skolens hjerterom.

Rundt bygningskroppen slynger det seg et samlende organisk bånd av spiler. Båndet har funksjoner som fast integrert solavskjerming, akustisk demping og skjult ventilasjon i hjerterommet.

Bygget er utformet med løsninger med mest mulig eksponerte treoverflater. Langs byggets glassfasader vises frem bærende og avstivende trekonstruksjoner for svalgang som en del av arkitekturen.

Rommene er utformet med utstrakt bruk av eksponert massivtre. Dette gir lune og behagelige læringsarealer og bidrar til et stabilt inneklima. Store vinduer gir ekstra godt dagslys og nærhet til naturlandskapet.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS