Det er leilighetsmarkedet som står for den positive salgtendensen med en økning fra fjoråret på 12 prosent.( Illustrasjonsfoto: yayimages.com)

Fortsatt godt salg av nye boliger

De siste 12 månedene er det solgt 30 966 boliger. Dette er det høyeste nivået på mange år.

Publisert

Det viser tall fra Boligprodusentenes Forening.

Det er leilighetsmarkedet som står for den positive salgtendensen med en økning fra fjoråret på 12 prosent, mens salg av eneboliger og småhus går tilbake med henholdsvis 4 og 16 prosent.

Igangsettingen av nye boliger gikk ned med 42 prosent i februar sammenlignet med samme måned i fjor. For de to første månedene har vi en igangsettingsnedgang på 20 prosent.

– Nedgangen skyldes at vi registrerte en rekordhøy igangsetting i desember samt at igangsettingen i februar 2015 lå på et høyt nivå, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening.

– Vi ser ingen dramatikk i disse tallene. Igangsettingen de siste tolv måneder sammenlignet med de foregående tolv månedene viser en vekst på 11 prosent. Et godt salg lover bra for igangsettingen fremover avslutter Jæger.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS