Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Fortsatt høy tømmerhogst

I alt solgte skogeierne 2,4 millioner kubikkmeter tømmer til industrien i 3. kvartal 2017. Det er 75 000 kubikkmeter mer enn i samme kvartal i 2016.

Publisert

Gjennomsnittlig tømmerpris økte med 8 prosent, skriver Statistisk Stentralbyrå (SSB).

De foreløpige beregningene fra SSBs statistikk over skogavvirkning for salg viser at skogeierne i gjennomsnitt fikk 349 kroner per kubikkmeter solgt tømmer, som er 25 kroner mer enn i samme periode året før. Det er gjennomsnittsprisen for skurtømmer og massevirke av gran som bidrar mest til økningen, med en vekst på henholdsvis 9 og 5 prosent.

Det ble eksportert 1,1 million kubikkmeter tømmer i 3. kvartal 2017. Sammenlignet med 3. kvartal 2016 er det en økning på 173 000 kubikkmeter. Massevirke utgjorde 50 prosent av det eksporterte tømmeret.

Figurer fra SSB:

Figur 1:

(SSB)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS