Tømmerkaia på Eidsnes er utvida for å kunne motta den økte granhogsten i Hordaland. Foto: Terje Natland, FMHO

Tømmerkai oppgradert

Kaia på Eidsnes i Lindås kommune i Nordhordland ble nylig åpna som et nytt knutepunkt for tømmertransport.

Publisert

Kaia har vært viktig for tømmertransport helt fra 1980-tallet og dette er den tredje gangen kaianlegget er blitt utvida, forteller Fylkesmannen i Hordaland.

Stadig mer hogstmoden gran

Oppgraderinga av kaia på Eidsnes er gjort for å kunne takle det økende tømmervolumet som er venta i tida framover. Hogsten i Hordaland har på kort tid tatt seg opp og dagens årsavvirkning på 250 000 kubikkmeter er venta på stige til det dobbelte innen få år.

Fylkesmannen forteller at råstoffet fra vestlandske skoger er ettertrakta både i Norge og utlandet, spesielt i Tyskland.

Sjøvegen er å foretrekke

Båttransport er et mer miljøvennlig alternativ en biltransport og kaia i Nordhordland vil gi nye muligheter for skognæringa og treindustrien. Vi kan nevne at allerede i dag kommer 40 prosent av alt tømmeret til Granvin bruk via sjøvegen.

(gardsdrift.no)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS