Den nye tømmerkaia i Egersund er åpnet

Skal ta imot inntil 50 000 kubikkmeter tømmer årlig.

Publisert

Tømmerkaia har en lengde på 72 meter og et bakareal for tømmer på 2 dekar. Den vil betjene utskiping av tømmer fra opprinnelig 17 kommuner; Rennesøy, Finnøy, Randaberg, Stavanger, Sola, Sandnes, Gjesdal, Klepp, Time, Hå, Eigersund, Bjerkreim, Lund, Sokndal, Sirdal, Kvinesdal og Flekkefjord. Skogeierne i denne regionen er sikret tilgang til kaia og sjøtransport gjennom en langsiktig og prioritert bruksrett til anlegget, skriver Landbruks- og matdepartementet.

– Egersund tømmerkai vil ha positiv effekt for tømmertransport og skogbruket i hele den sørlige delen av Rogaland. Den vil være sentral for avsetningen av tømmer og for tømmerprisene til skogeierne. Selv om mye av tømmeret som skipes ut i dag blir eksportert, så vil kaier som denne legge til rette for økt aktivitet i skogbruket og åpne for spennende muligheter for skog- og trenæringen i Norge framover. Jeg hilser velkommen initativer for videreforedling av tømmer, slik at mest mulig av verdiskapingen av tømmeret og arbeidsplasser blir her hjemme, sa landbruks- og matminister Bollestad i sin åpningstale.

(Kilde: Landbruks- og matdepartementet)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om