Faksimile fra Treindustrien 2/2015, da vi skrev om at det stadig åpnes nye tømmerkaier langs kysten. Utvidelse av tømmerkaia på Kaupanger gjør det lønnsomt for skogeierne i regionen å avvirke selv om det ikke finnes lokale tømmerkjøpere.

Stadig flere tømmerkaier

De siste tre årene er fem nye tømmerkaier ferdigstilt. I år kan vi få fem nye.

Publisert

Det skriver kystskogbruket.no.

De fem ferdigstilte tømmerkaiene ligger i Tysfjord, Mosjøen, Molde, Skodje og Kaupanger.

I dag pågår det bygging av tømmerkaier på Eidsnes i Lindås og i Vindafjord, og disse forventes å åpnes til sommeren. I tillegg er fire tømmerkaier i anbudsfasen, og det er ventet snarlig oppstart i Lenvik, Namsos, Surnadal og Eikefjord. Tre av disse forventes å åpnes til høsten, skriver kystskogbruket.

Siden 2012 har staten bevilget 146 millioner kroner til tømmerkaiutbygging i Norge; noe som har bidratt til å få mer av tungtrafikken over fra vei til sjø.

Les mer om saken på kystskogbruket.no.

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS