Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Skogeiere vil ha mer tømmer på tog

Skogeierforbundet foreslår å bygge to nye tømmerterminaler på Østlandet for å effektivisere transporten av tømmer på tog.

Publisert

Forbundet mener at de to terminalene bør ligge på Romerike og nær Mjøsbrua, skriver østlendingen.

– En bedre plassert tømmerterminal på Rudshøgda kan gi innsparinger på fem til sju millioner kroner årlig. Det er ganske mye, sier prosjektleder Dag Skjølaas i Skogeierforbundet. Mandag skal han presentere en rapport om emnet på et godsseminar på Kongsvinger.

For å bedre effektiviteten ønsker skogeierne at det tilrettelegges for lengre tog og høyere hastighet. I tillegg er altså plasseringen av terminalene viktig. Forbundet peker også på at transport på tog er mer miljøvennlig og gir mindre belastning på veinettet.

– Det går veldig mye mer tømmer på et godstog enn på en tømmerbil. Der det får 40 kubikkmeter på bil, får du 1.100 kubikkmeter på tog. Det blir vesentlig lavere kostnader, både for næringen og miljøet, sier Skjølaas.

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS