Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Stort opprustingsbehov i Hedmark

Omkring én tredjedel av skogsbilveinettet i Hedmark må eller bør rustes betydelig opp. I tillegg har én tredjedel et betydelig vedlikeholdsproblem, slår en ny rapport fast.

Publisert

Hedmark står for en tredjedel av skogsavvirkningen i Norge, og rapporten som dokumenterer tilstanden på skogsbilveinettet i fylket ble lagt frem mandag.

Administrerende direktør Erik A. Dahl i Mjøsen Skog var invitert til å kommentere rapporten. Han var fornøyd med at tilstanden til skogsbilveinettet i Hedmark nå foreligger og at det settes økt fokus på behovet for å ruste opp skogsbilveinettet i Innlandet.

– Regjeringens satsing på skogsbilveier er en mulighet som man ikke bør la gå fra seg. Nå er det viktig at næringen kjenner sin besøkelsestid. Jeg er glad for at regjeringen har styrket rammen til skogsbilveier. Samtidig må jeg legge til at jeg beklager at dette rammer Treprogrammet og Utviklingsfondet for skogbruk, sa Dahl, ifølge nettsidene til Mjøsen Skog.

Det var Fylkesmann Sigbjørn Johnsen som presenterte rapporten, og han påpekte at forsømt vedlikehold over flere tiår gjør at behovet for å ruste opp deler av skogsbilveinettet er stort.

– Det er ikke ofte jeg uttrykker meg slik, men det er faktisk behov for ekstra midler fra det offentlige til investeringer i skogsbilveiene. Vi legger fram en viktig rapport, både sett i forhold den betydningen skogbruket i Hedmark har og den langsiktige betydningen det har å ha vedlikeholdte skogsbilveier. Veiene kan både brukes til å hente ut tømmer, men også sikre aktiv oppbygging og pleie av ny skog. Dette er viktig for at skognæringen kan gi sitt bidrag til det grønne skiftet, sa Sigbjørn Johnsen.

Les mer om saken på nettsidene til Mjøsen Skog

Du kan lese hele rapporten her

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS