Skjermbilde av NRK sin video fra byggeplassen. Se hele videosnutten lenger ned.

Europas største massivtreprosjekt

Studenthyblene på Moholt er det største massivtreprosjektet i Europa noensinne. Dette kan være framtidas byggverk, tror Sintef-forsker.

Publisert

Det skal bygges fem blokker med totalt 632 hybler, og både ytter- og innervegger, etasjeskillere, heissjakter, trapper og trapperom er i massivtre.

Store prosjekter i massivtre er ikke særlig utbredt i Norge, men seniorforsker Anders Homb ved Sintef Byggforsk sier til NRK at materialet er godt egnet til både studenthybler, barnehager og skoler. Bruken av massivtre gjør at oppføringen av blokkene går raskt og er miljøvennlig.

– Når du kan repetere produksjonen og ha like enheter som kan gjentas mange ganger, så er det bra. Jeg tror dette vil ha et stort potensial i framtida, spesielt med tanke på det klimamessige og den korte byggetida, sier seniorforsker Anders Homb til NRK.

NRK besøkte nylig byggeplassen i Trondheim og laget denne videosnutten:

Les mer om byggeprosjektet på NRK

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om


Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS