Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Ny skogsindustri på Vestlandet

Et nytt sagbruk med foredling av biprodukt er under planlegging på Vestlandet.

Publisert

Det er et datterselskap av Tschudi Shipping Company AS som har utarbeidet planene for sagbruket.

– Forutsatt sluttfinansiering, vil bygging av anlegget starte ved årsskiftet og produksjonen kan være i gang mot slutten av 2018, sier styreleder i datterselskapet, Arne J Grønn til kystskogbruket.no.

Skurlast og sukkerstoff

Ifølge nettsida kan sagbruket få et årlig forbruk av sagtømmer på inntil 400.000 fastkubikkmeter. Det er planlagt bygget med moderne sagbruksteknologi for framstilling av tørket skurlast.

Det er videre planlagt en produksjonsdel som skal framstille sukkerstoff av restvirket fra skurlastproduksjonen. Dette skal etter planen brukes som ingrediens i produksjonen av kraftfor i Norge. Den delen av restvirket som ikke blir tatt ut som sukkerstoff, kan brukes som erstatning for torv, eller som et tilnærmet askefritt biobrensel. Denne prosessen er utviklet av Glommen Skog på Elverum.

Fabrikkskip

Produksjonsanlegget skal bygges på et skip med drøye 50 000 tonn dødvekt. I tilknytning til dette vil det bli tørker og lager. Anlegget er planlagt bygget ved et nederlandsk skipsverft, og det skal deretter plasseres ved en egnet kai på Vestlandet. Endelig lokasjon er ikke avklart ennå, men dette vil avgjøres snar, skriver kystskogbruket.no.

Les mer om saken og se skisser på kystskogbruket.no

    Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

    Vil du bli bedre kjent med bladet?
    - Last ned bladet elektronisk
    - Eller bestill abonnement

    Her får du et innblikk i hva vi skriver om

    Powered by Labrador CMS