Foto: Fagskolen Innlandet

Ingeniørutdannelse på to år

Fagskolen Innlandet tilbyr ingeniørutdannelse til alle med fagbrev eller fem års relevant praksis. Etter to år får du tittelen fagskoleingeniør og er klar for nye og mer utfordrende arbeidsoppgaver.

Publisert

På heltid tar utdanningen to år, men du kan også ta et nettbasert studium over fire år. Den nettbaserte utdanningen har seks samlinger hvert år og tre dager hver gang. Mellom samlingene arbeider du med fagstoffet alene eller i grupper, og lærerne formidler lærestoffet på forskjellige måter i form av digitale læremidler. Deler av undervisningen tas opp og kan streames av studentene når de måtte ønske det.

En av fordelene ved å ta utdanning over fire år, er at den kan tas ved siden av full jobb. Det er naturligvis krevende, men hos på Fagskolen Innlandet er ordningen blitt en suksess. Antallet studenter øker fra år til år. Faktisk er det over seks hundre studenter som tar den nettbaserte utdanningen

Faglig innhold

En utdanning innen Bygg og treteknikk gir mange jobbmuligheter. Det grønne skiftet fører til mer oppmerksomhet rundt tre som byggemateriale, og da spesielt med tanke på massivtre. Samtidig er kompetansen innen dette feltet for lav i Norge, og bedriftene trenger tilgang på kompetente og interesserte fagskoleingeniører.

Økt industrialisering av husbygging krever også mer fagkompetanse i bedriftene. I undervisningen i bygg er opplæring i tradisjonell og moderne bygningsproduksjon sentralt, mens det i treteknikk legges større vekt på arbeidsmetoder i byggeprosessen. Her får bruk av tre som byggemateriale, miljøriktig materialbruk, energibruk og universell utforming mer oppmerksomhet.

Tilrettelegger for alle

Mange sliter med lesing og skriving, og vegrer seg mot å gå mer på skole på grunn av dette. På Fagskolen Innlandet er det derfor et tilbud om hjelp og tilrettelegging for alle som sliter med disse problemene. Om ønskelig kan alle nye studenter kan få testet sine lese- og skriveferdigheter. På bakgrunn av dette gis forskjellige tilbud innen lese- og skriveopplæring.

Søknadsfristen er satt til 15. april. Du kan lese mer på https://utdanning.no/org/fagskolen.gjovik.no, eller ta kontakt på epost : inntak@fagskolen-innlandet.no.

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS