Illustrasjonsfoto: yayimages.com

Mer populært med bygg og anlegg

Fristen for å søke til videregående opplæring for skoleåret 2016-2017 gikk ut 1. mars. Søkertallene viser at antall søkere til bygg- og anleggsteknikk øker.

Publisert

Antall søkere til bygg- og anleggsteknikk har økt med 8 prosent på nasjonalt plan fra ifjor. Det skriver Byggenæringsens landsforening (BNL).

– Antall søkere til bygg- og anlegg økte i fjor, og det at det fortsetter å øke i år er gledelige nyheter, sier Jørgen Leegaard i BNL.

Antall søkere for 2016/2017 til Vg1, bygg- og anleggsteknikk, er 4092 søkere, mens det samme tallet i fjor var på 3774.

Søkertallene viser også at antall søkere på lærlingplasser har minket siden i fjor. I fjor var antall søkere 3021, mens i år søkte 2795.

– Denne nedgangen er et naturlig resultat av at det har vært færre søkere til bygg- og anlegg tidligere år. Nå som søkertallet til Vg1 har økt de siste to årene, tror jeg at søkertallet til lærlingplasser vil øke de neste årene, sier Leegaard i BNL.

Søkertallet til yrkesfag har generelt sett gått ned, mens det øker hos bygg- og anlegg.

– Det ser ut som at ungdommen har fått med seg at det er et stort behov for fagarbeidere i byggenæringen, sier Leegaard. Alle yrkene du får ved å velge et av fagene innenfor bygg- og anleggsteknikk, er nyttige for samfunnet i framtiden, avslutter Leegaard.

(BNL)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS