Godkjent som vindustre
Kebonys nyeste vindustre er nå offisielt godkjent av den tyske foreningen for vinduer og fasader (Verband Fenster und Fassade, VFF).
Kebony Clear har allerede i flere år vært brukt i vindusinstallasjoner over hele verden, og ble i fjor offisielt godkjent som et produkt som passer til vindusindustrien. Etter ytterligere forskning og en rekke tester utført av det tyske instituttet for vindusteknologi, har det nyeste produktet, laget av montereyfuru, også fått en slik godkjennelse. Dermed er alle Kebony Clear-produktene godkjent til bruk i vindusindustrien.
Det nyeste produktet, Kebony Radiata, har 30 års garanti mot råte. Treet har blitt utsatt for omfattende tester, og viste ikke tegn til skade etter 12 måneder i vær og vind. I tillegg skal treet være spesielt godt egnet til å bli malt og lakkert, ifølge Kebony.
– Å få denne godkjenningen er fantastisk, særlig ettersom kravene i Tyskland er svært høye. Vi er stolte over at Kebony er i stand til å innfri disse, sier teknologisjef i Kebony, Per Brynildsen, i en pressemelding.
– Dette er et resultat av en rekke tester, samt at Kebony alltid jobber for å levere et topp kvalitetsprodukt, understreker han.
Og testingen har vært grundig: Kebony Radiata har vært under lupen hos Norsk treteknisk institutt, Universitetet I Göttingen, SHR Holzforschung i Wageningen, SP i Stockholm samt Wilhelm von Thünen-instituttet i Hamburg.
Det tyske instituttet for vindusteknologi foretok til slutt sine omfattende tester, for treet ble godkjent.
(Pressemelding)
Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.
Vil du bli bedre kjent med bladet?
Her får du et innblikk i hva vi skriver om
Kebony er et bærekraftig alternativ til tropisk hardtre, sement og murstein.
I den patenterte Kebony-teknologien behandles bærekraftig myktre med furfurylalkohol, et biprodukt fra landbruket, for å polymerisere celleveggene, noe som gir sluttproduktet forbedret holdbarhet og dimensjonsstabilitet.
En nylig studie gjennomført av miljørådgivningsfirmaet Bergfald & Co. viste at Kebony gir et betydelig mindre CO2-avtrykk enn sine tropiske motstykker i hardtre, mellom 15 og 30 ganger mindre, inkludert behandling og transport til Nord-Europa.
(Kilde: Kebony)