Dødsulykke kaster skygge over halvårsresultatet

13. august ble en av de mørkeste dagene i Moelvens historie. Da mistet en medarbeider livet i en fallulykke ved Moelven Edanesågen AB i Sverige. - Vi klarer ikke å glede oss over et godt halvårsresultat når vi akkurat har hatt en dødsulykke, sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.

Publisert

– Vi har ikke lykkes med vår viktigste jobb. I Moelven skal alle komme hjem fra jobb uten skader - hver eneste dag. Men denne dagen kom aldri kollegaen vår hjem. Dette preger oss i stor grad, og vi sørger over tapet av en arbeidskamerat, sier Kristiansen i Moelven Industrier ASA i en pressemelding.

Konsernsjef Morten Kristiansen.
Konsernsjef Morten Kristiansen.

Politiet, Arbetsmiljöverket og Moelven selv undersøker hva som skjedde da en medarbeider ved Moelven Edanesågen AB mistet livet etter en fallulykke i saghuset.

– HMS-arbeidet til Moelven har hatt en forbedring de senere år, men vi er ikke fornøyd. Allerede før dødsulykken inntraff jobbet vi med å forbedre oss ytterligere. Vi erkjenner at vi må gjøre mer for å ta nye, og større steg sammen med våre medarbeidere for å skape en sterkere sikkerhetskultur, sier Kristiansen.

Uvanlig krevende første halvår

Moelven har lagt bak seg et uvanlig krevende første halvår med koronapandemi og stor usikkerhet i perioder. Likevel leverer konsernet et godt resultat.

– Vi innførte tidlig flere grep for å holde smitten unna enhetene våre. Takket være stor innsats fra våre medarbeidere har vi stort sett klart å holde hjulene i gang under pandemien, sier Kristiansen.

I de seks første månedene omsatte Moelven for 5 970,6 millioner kroner. Det er en økning på 430,8 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende periode i fjor (5 539,8). Driftsresultatet for første halvår ble på 268,6 millioner kroner. Det er 40,5 millioner kroner lavere enn ved tilsvarende periode i 2019.

Koronakvartalet

Salget inn mot byggevarehandelen i andre kvartal fikk en kraftig økning og resultatet i andre kvartal isolert ble bedre enn andre kvartal i fjor. Som følge av at forbrukerne fikk mer tid hjemme under pandemien, gikk salget av terrassegulv til værs. Den internasjonale etterspørselen etter trevarer til videreforedling i industri har også vært god, selv med enkelte kortere nedstengninger som følge av virusutbrudd i noen markeder.

For modulbygging og kontorinnredning har markedet vært noe svakere, men likevel godt nok til å opprettholde produksjonen. Stor usikkerhet som følge av pandemien gjør at flere prosjekter blir satt på vent. Limtre-enhetene leverte bedre enn samme periode i fjor, og Moelven Limtre kunne sammen med Moelven Modus også smykke seg med to priser for Finansparken. Bygget fikk prisen for Årets Bygg og Årets Trebyggeri 2019.

– Selv om vi har kommet oss godt gjennom andre kvartal og sommeren, er fremtiden fremdeles uforutsigbar. Et kontinuerlig fokus på HMS-arbeid, forbedringer, struktur i konsernet og kostnadseffektivitet er vår beste medisin i disse virustider. Det gjør at vi skal kunne takle et uforutsigbart terreng, sier Morten Kristiansen.

Les kvartalsrapporten for Q2 2020 her

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS